Monday, April 9, 2007

Tieto lisää..

Moni on varmaan törmännyt tilanteeseen, että kun kehitetään uutta, asia senkuin rönsyilee ja monimutkaistuu. puolen vuoden päästä tuntuu, ettei mikään ole muuttunut/parantunut vaan ongelmat ovat sen kuin lisääntyneet. vaikka itse asiassa moni asia onkin ratkennut mutta tietämyksen lisääntyessä on opittu kaivamaan uusia, vaikeampia ongelmia. hommaa aloitettaessa kaikki oli ruusuista ja edessä näkyi ainoastaan suuria lupauksia ja mahdollisuuksia.
mielenkiintoinen kysymys on, missä vaiheessa rönsyily saadaan suppenemaan. ja missä vaiheesa osataan sanoa, tämä on riittävän hyvä, tai että aika ei vielä ole kypsä tälle. huom ei koskaan pidä sanoa, ettei koskaan. liian usein kuulee sanottavan, kokeilimme tuon jo kymmenen vuotta sitten, ei toimi.
----
you know this familiar situation when developing new stuff, things start to get more complicated. after half a year it seems that nothing has improved but the situation actually looks more like a mess than when started. although actually many problems have been solved but the increased knowledge has brought up many new problems. when the project was started, it looked very straightforward and promising. an interesting question is, at which point we are able to stop wandering. and say that 'this is good enough' or that 'time is not ready for this'. and remember, never say never. too often we hear someone saying ' we tried that 10 years ago, doesn't work'.