Thursday, August 9, 2007

news collaboration - hearsay

mulla on blogin inboxissa(40 itemiä) maannut jonkin aikaa aie kirjoittaa jotain uudenlaisesta tavasta uutisoida asioita. tänään oli palstoilla juttua google newsistä, joka triggasi kirjoittamaan. G on lanseerannut news-palveluunsa uutistarinoiden asionomaisille mahdollisuuden kommentoida käsiteltyjä asioita.

oma pohteeni oli vähän eri linjoilla: monesti kun lukee lehdistä asioista joista kuvittelee jotain tietävänsä, huomaa kuinka varovasti ja varman päälle toimittajat asioista kirjoittavat(toisinaan taasen sitten reilusti asian vierestä). juttuja rikastaisi suunnattomasti jos toimittajilla olisi käytössään laaja (internetin laajuinen) avustajienjoukko, joka oikolukisi ja täydentäisi juttuja tarpeen vaatiessa ja tarjoaisi nippelitiedon palasia ja viimehetken tietoja. tällöin jutut myös palvelisivat eritasoisia lukijoita paremmin ja olisivat tapahtumien tasalla. jokaiselle jotakin, wikipedian tyyliin. uutisryhmissä tietysti uusia asioita käsitellään laajasti, mutta ne ovat liian rönsyileviä, jotta niitä jaksaisi montaa seurata. tarvitaan toimittaja editoriksi.

ollila oli esittänyt mielipiteen arvostetun brändin tuomasta luotettavuudesta mediamaailmasta, vrt murdoch ja WSN. kun katsoon wikipediaa, tuntuu että luotettavuuden tilalle on astunut ajanmukaisuus ja saavutettavuus.