Saturday, January 23, 2010

Future job

Kokoomuksen tulevaisuus-työ seminaari. Poimintoja:
-R.Mokka: maatalouden automatisointi maailmanlaajuisesti vapauttaa suunnattomat määrät työvoimaa. Intiassa nyt 70% maataloudessa, suomessa 3%.
-R.M: työn mielekkyys ei ole lisääntynyt 80-luvulta=>haaste. Työstä löydyttävä jokin muu sytyttävä tekijä kuin raha. Saattaa olla tämä mielipide hivenen esittäjän omasta vinkkelistä. Samoin, iso osa väestöstä kohta työvoiman ulkopuolella. Työvoimapolitiikan lisäksi pitäisi keksiä (yhteisöllinen) tapa saada nämä ihmiset mukaan tuottavuustalkoisiin. Japanissa ikäkriisi vielä pahempi kuin suomessa ja yksi syy jatkuvaan taantumaan.
-Katainen: vaatimukset tuotannon ja tuotteiden ekologisuudelle. Esimerkkinä elovena-hiutaleet. Onko niiden tuottamiseen käytetty 100L vettä per 100g? Paljo vai vähän? Ja kannattaako tuommoisia rahdata kaukaa maista jossa vedestä pula.
- JK:kestävien arvojen huomiointi kaavoituksessa.
Työpaikkojen luonti/säilytys veronkorotukset jäädyttämällä, mieluummin verotetaan energiaa ja suitsitaan energian kulutusta
-JK: ympäristösuojelu lähdettävä myös ruohonjuuritasolta vrt elovena, mutta silloin kuluttajaa ei saa huijata energiansäästölampuilla ym kupruilla.